CLOSE
0 Pirkinių krepšelis €0,00
CLOSE

JŪSŲ KREPŠELIS ŠIUO METU TUŠČIAS

Ar jau matėte TipiTapi.lt asortimentą? Mes jį plečiame kiekvieną dieną!

Kaip vyras gali padėti moteriai gimdymo metu?

Pagal Asta Dieninytė
0 Komentarai
Kaip vyras gali padėti moteriai gimdymo metu?

Praėjusį mėnesį Tipi Tapi parduotuvėje vykusioje Tipi Tapi popietėje akušerė Aušra Urbonienė su būriu susirinkusių būsimų tėvelių dalinosi informacija apie nėštumo ir gimdymo ypatumus. Buvo aparta ir tema, ypač aktuali tėveliams - kaip būtent jie gali prisidėti, kai į pasaulį jau beldžiasi mažasis šeimos narys.

 

Visų pirma, pasak akušerės, reikėtų būti tam pasiruošus: turėtumėte žinoti pagrindinius dalykus apie gimdymo etapus bei suprasti, kas vyksta jūsų mylimos moters organizme. Pasiruoškite ir kelionei į ligoninę - be būtinųjų gimdyvės ir mažylio daiktų, įsidėkite ir sau reikalingų drabužių, bei - ypač svarbu - maisto, kadangi ligoninė suteikia maitinimą tik gimdyvei, o gimdymas gali užsitęsti ir 10, 20, 24 valandas, per kurias jūs, iš ligoninės, nebūsite išleidžiamas.

 

Be galo svarbu gimdančiai moteriai yra palaikymas - ne tik moraline, bet ir fiziologine prasme. Apsikabinus, bučiuojantis, moters organizme išsiskiria hormonas oksitocinas, kuris skatina lygiųjų raumenų susitraukimus, taip skatina gimdymo veiklą ir gerina laktaciją po gimdymo. Šio hormono gamybą mažina stresas, tad, norint, kad viskas vyktų sklandžiai ir su kuo mažesniu medikų įsikišimu, būkite šalia mylimosios ir padėkite jai atsipalaiduoti palaikydamas už rankos, pamasažuodamas pečius ar tiesiog sakydamas raminančius žodžius.

 

Stebėkite, kas vyksta: sekite, kas kiek laiko kartojasi sąrėmiai, kaip jaučiasi jūsų partnerė, kaip keičiasi jos savijauta laike - ši informacija medikams yra būtina, o moteriai nereikės sukti galvos, bandant susigaudyti, kaip atsakyti į klausimus. Taip pat tėveliai gimdymo palatoje gali sekti monitoruojamus gimdos susitraukimus (to gimdyvė negali matyti). Beprasidedant sąrėmiui, įspėkite partnerę, kad ji būtų pasiruošusi ir žinotų kas laukia. Tai nesumažins skausmo, tačiau suteiks raminantį kontrolės jausmą.

“Jei ko nesuprantate, nežinote, kas vyksta, ar nežinote, kip galite padėti, klauskite - tiek savo partnerės, tiek gydymo įstaigos personalo - visi mielai padės jums pasitikti mažylį” - pasakoja akušerė A. Urbonienė.

by Asta Dieninytė

ĮRAŠO KOMENTARAI

Rašyti komentarą


Prašome atkreipti dėmesį, kad komentarai turi būti patvirtinami, prieš juos paskelbiant.